Είναι σ΄όλους μας γνωστό ότι το σάπιο και σαθρό πολιτικό σύστημα μας έχει εγκλωβισμένους χωρίς να μας δίνει τη δυνατότητα πολιτικής επιλογής με βάση την αξιοσύνη ,τα πολιτικά οράματα, το συλλογικό συμφέρον… Ο δύστυχος πολίτης είναι υποχρεωμένος να επιλέξει ανάμεσα από μια θράκα επαγγελματιών πολιτικών που τρέφονται πλουσιοπάροχα εσαεί από τον χρεοκοπημένο δημόσιο κορβανά ή από μια θράκα διάσημων δημοσιογραφίσκων, τραγουδιστών, ηθοποιών, μαϊντανών τηλεπερσόνων… άνευ πολιτικού λόγου και ουσίας. Αν αυτά δεν είναι απτά σημάδια ευτέλειας της πολιτικής ζωής τότε τι είναι; Θα μου πείτε είναι αναγκαία για τη διαιώνιση του άθλιου συστήματος, ναι! αλλά όχι όμως για την πρόοδο και την ευοίωνη πορεία της κοινωνίας που απαιτεί ικανούς ηγέτες, ανιδιοτελείς, αποφασιστικούς, με όνειρα για τον τόπο. Το ερώτημα που αναδύεται είναι αν μπορεί ο έρμος πολίτης να τους διακρίνει ανάμεσα από τους τσαρλατάνους. Το αισιόδοξο είναι ότι μπορεί αρκεί να συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα!
Φίλε πολίτη, μόνος σου άνοιξες την πύλη της κόλασης ξέρεις πολύ καλά ότι η θράκα των ανθρώπων που επέλεξες να διαχειριστεί τη ζωή σου είναι αυτοί που αύριο «θα σου ψήσουν το ψάρι στα χείλη». Σήμερα ζητωκραυγάζεις αύριο πάλι απογοητευμένος θα αναζητάς διέξοδο για τα μεγάλα προβλήματά σου στους αριστεροαπατεώνες και ο φαύλος κύκλος απ΄ ότι φαίνεται δεν έχει σταματημό. Δεν είσαι άμοιρος ευθυνών. Γνώριζες ότι η Παλιά Δημοκρατία κουτσούρεψε το μεροκάματό σου, ότι στηρίζει με πάθος τη μνημονιακή πολιτική και τη λιτότητα, ότι σκοπεύει να λεηλατήσει ότι ελληνικό έχει ξαπομείνει… τέλος πάντων είναι δοκιμασμένη κι ότι είχε να προσφέρει το έχει πρόσφερει. Αν αύριο αρχίσεις πάλι τις κλάψες τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μουντζώσεις τον εαυτό σου. Ευτυχώς αναφέρομαι, βέβαια, στη μειοψηφία του ελληνικού λαού.
Η δημοκρατική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος έχει ως εξής: το 40% που πήραν οι δοκιμασμένοι παλιοδημοκράτες και θριαμβολογούν την ‘’αυτοδυναμία’’ τους αντιστοιχεί περίπου στο 22% του εκλογικού σώματος και το 31% που ισχυρίζεται πως πήρε το ’’ενισχυμένο’’ ΤΣΥΡΙΖΑ αντιστοιχεί στο 16% του συνόλου. Αν συμπεριλάβουμε και το 1,5% που πήρε ο Βελόπουλος, είναι αυτός ντε που την ώρα που ψήφιζε πρώτος τα μνημόνια έβγαζε τα λεφτά του σε τράπεζες του εξωτερικού, είναι αυτός που είχε αγαστή συνεργασία με Θεσσαλονικείς τοκογλύφους, είναι αυτός που σέρνει στα δικαστήρια τους υποψηφίους του μια μέρα μετά της εκλογές για να ικανοποιήσει κάποια συμφέροντα. Αν συμπεριλάβουμε και το 1,5% του Βαρουφάκη, είναι αυτός ντε που με Μπαρουφάκειες μαγκιές νομίζει ότι μπορεί να αλλάξει την Ευρώπη της λιτότητας και της αρπαχτής. Αν υπολογίσουμε και το 4% του αμαρτωλού και άκρως μνημονιακού ΠΑΣΟΚΟ τότε όλο το πολιτικό σύστημα δεν ξεπερνάει το 45% του συνόλου. Αν λάβουμε υπόψη πως καλούμαστε από το 22% να αποφασίσει για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας τότε αναφερόμαστε σ’ ένα αντιδημοκρατικό σύστημα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Στη δημοκρατία η πλειοψηφία αποφασίζει για την μειοψηφία στα ολιγαρχικά κοινοβουλευτικά καθεστώτα συμβαίνει το αντίθετο.
Ο μεγάλος νικητής είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ, ξεπέρασε το 44% του εκλογικού σώματος. Όποιος νομίζει ότι με τα άκυρα, τα λευκά και την αποχή διαμαρτυρήθηκε πολιτικά είναι απλά αφελής. Η αποχή ενισχύει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος και δυναμώνει τα ποσοστά της αντιπολίτευσης. Το αποτέλεσμα ήταν ακριβώς αυτό που επιδίωκε το σάπιο πολιτικό σύστημα. Γνώριζε πως κατακαλόκαιρο θα φορούσες το τάγκα και θα σουλατσάριζες στις παραλίες επιδεικνύοντας την κωλάρα σου αδιαφορώντας για το μέλλον σου. Το στρεβλό σύστημα το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο και πέτυχε το σκοπό του. Οι τρόφιμοι των κομμάτων θα απολαμβάνουν προκλητικά προνόμια και εξωφρενικές αμοιβές και ‘συ, φίλε μου, θα απομείνεις με το τάγκα στο χέρι.
Ήταν επιτακτική η ανάγκη ο ΚΑΝΕΝΑΣ να συμμετείχε στην ψηφοφορία μοιράζοντας τους ψήφους στα μικρά κόμματα ώστε να είχε αποφευχθεί η αυτοδυναμία και να σχηματιστεί μια πολυκομματική συναινετική κυβέρνηση, δεν εννοώ βέβαια τύπου Τσιπροκαμένων, Σαμαροβενιζέλων και το κακό συναπάντημα, αλλά μια δημοκρατική συγκυβέρνηση που θα είχε ενεργή συμμετοχή ο πολίτης στη λήψη των αποφάσεων, που θα έλεγχε την εξουσία και θα μπορούσε να την ανακαλέσει όταν αυτό χρειαζόταν. Ο δικομματισμός και οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις μας έφτασαν σ’ αυτό το χάλι, φίλε αναγνώστη, κι όχι οι δημοκρατικές κυβερνήσεις!
Θέλουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις γιατί φοβούνται τη δημοκρατία την αποφεύγουν σαν ο διάβολος το λιβάνι δε θέλουν κανένα έλεγχο γουστάρουν να αλωνίζουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και κυρίως στον πολίτη. Τα αυξημένα ποσοστά π.χ από 22% σε 40% σημαίνουν και διπλάσια κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων. Ρωτήθηκαν ποτέ οι πολίτες εάν επιθυμούν να καταβάλουν αυτά τα ποσά από το υστέρημά τους; Τα δάνεια που πήραν τα αμαρτωλά κόμματα και απαιτούν σήμερα εκβιαστικά να πληρωθούν από τους πολίτες γιατί δεν πληρώνονται από τους ίδιους βολευτές των κομμάτων που είναι και οι πιο υψηλά αμειβόμενοι στον κόσμο;
Οι μοναδικές δαπάνες που εκπίπτουν από τον φόρο είναι οι δαπάνες που καταβάλλονται για τη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων, κωδικοί φορολογικής δήλωσης 055-058. Δηλαδή, ο πολίτης που έχει υποστεί άγριες περικοπές και σπουδάζει παιδιά, πληρώνει δάνεια και γενικά τα φέρνει δύσκολα βόλτα για να έχει φοροαπαλλαγή θα πρέπει να χρηματοδοτήσει κόμματα. Αυτές, φίλε αναγνώστη, είναι οι προτεραιότητες που θέτουν για την κοινωνία. Όσοι χρηματοδοτούν πολιτικά κόμματα περιμένουν ανταλλάγματα και διευκολύνσεις που μπορούν να τα πάρουν μόνο από αυτοδύναμες κυβερνήσεις, στις συναινετικές πολυκομματικές θα υπάρξουν αντιδράσεις, γιατί είναι τόσοι πολλοί οι τρόφιμοι και οι παρατρεχάμενοι των κομμάτων που θα αρχίσουν να μαλλιοτραβιούνται και δε θα ξέρουν ποιον να πρωτοταϊσουν. Είναι κι αυτός ένας λόγος που θέλουν να καταργήσουν την απλή αναλογική και να διατηρήσουν την ενισχυμένη.(π.χ πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης)
Ακούω πολλές φορές αυτούς τους τηλεμαϊντανούς που δεν αφήνουν τηλεπαράθυρο για τηλεπαράθυρο να ισχυρίζονται με μπαρούφες αοριστολογίες και ανοησίες πως δεν μπορούν τα κόμματα να συνεργαστούν, πως δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους, λες κι έχουν ιδεολογικές διαφορές, λες και υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε δεξιόστροφα και αριστερόστροφα. Όλοι ξέρουμε ότι εκτελούν εντολές του διευθυντηρίου των Βρυξελών κι ακριβώς αυτό είναι που επιθυμούμε να αλλάξει, να εκτελούν τις εντολές του λαού, να αφουκράζονται τα προβλήματα και τη βούληση του. Για πες μας, ρε μεγάλε, γιατί δεν μπορούν να τα βρουν μεταξύ τους τα πολιτικά σχήματα όταν έχουν κοινό στόχο την πρόοδο της κοινωνίας; Μήπως γιατί δεν είναι κοινά τα συμφέροντα των παρατρεχάμενων και αδιαφορούν για τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας;(π.χ πρώτο νομοσχέδιο της νέας κυβέρνησης επένδυση στο ελληνικό, με ποιους όρους θα παραχωρηθεί;)
Για τον εκδημοκρατισμό της κοινωνίας απαιτείται:
-μείωση του κηφηναριού του κοινοβουλίου
-μείωση των προκλητικών απολαβών τους
-κατάργηση της ασυλίας
-συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή του, στη θέσπιση των νόμων όπως και στον έλεγχο της εξουσίας με δημοψηφίσματα, δημόσιες διαβουλεύσεις…
-Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση εγκαθιστώντας νέο σύνταγμα (όχι αναθεώρηση όπως επικαλούνται εκ του πονηρού πολλοί απατεώνες) που θα οδηγήσει τους υπεύθυνους της καταστροφής, καθώς κι όσους πλούτισαν με δόλο, στην πραγματική δικαιοσύνη. Ένα σύνταγμα που θα θεμελιώνεται σ’ ένα απαράβατο σύστημα αξιών, η οικονομία έπεται. Πρώτα, φίλε, ξεβρομίζεις την κοινωνία από τη ρεμούλα, τα παράσιτα, τα αποβράσματα, τις βδέλλες που κόλλησαν στο σώμα της και πίνουν αχόρταγα το αίμα της κι ύστερα συζητάς για ανάπτυξη, πολιτισμό, ευημερία, πρόοδο και ανάταση της οικονομίας.
Νοτιομακεδόνας Ενεργός Πολίτης
ΘΟΥ.ΒΟΥ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου