Κυριακή, 22 Απριλίου 2012

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛOY

Οι πολιτικές επιλογές που ακολούθησαν τα δύο μεγάλα κόμματα όλα αυτά τα χρόνια, δανειζόμενα ασύστολα υπέρογκα κονδύλια, βύθισαν τη χώρα στα χρέη.Τα χρήματα αυτά, αντί να διοχετευθούν στην οικονομική ανύψωση της χώρας,προς όφελος της ανάπτυξης, της παραγωγικότητας και της καινοτομίας,αναλίσκονταν αποκλειστικά σε πελατειακές σχέσεις, σε μίζες και σκάνδαλα.

Αποτέλεσμα αυτών ήταν ο παράνομος πλουτισμός μιας διαπλεκόμενης πλουτοκρατικής ολιγαρχίας, ντόπιας και ξένης. Έτσι η χώρα παραιτείται αμετάκλητα και άνευ όρων ,παραδίδοντας με μια μόνο υπογραφή την Εθνική μας Κυριαρχία και ολόκληρη τη δημόσια περιουσία μας.

Τούτη την ώρα, εξαιτίας των αδίστακτων επιλογών της κυβέρνησης-Τρόικας-πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, ξένου και ντόπιου, η χώρα βυθίζεται συνεχώς στην άβυσσο και στον εθνικό ξεπεσμό.Το νέο πρόγραμμα κατεδάφισης εντάσσεται σ'ένα νέο,αποικιοκρατικού τύπου,Μνημόνιο, που επιβάλλεται στη δοτή ελληνική κυβέρνηση σαν όρος προκειμένου η Τρόικα να χορηγήσει πρόσθετη χρηματοδότηση (αφού το πρώτο Μνημόνιο απέτυχε πανηγυρικά σε όλους τους τομείς).

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα, όλοι οι πραγματικά προοδευτικοί πολίτες, οι ελεύθερες δυνάμεις αυτού του τόπου καθώς και ο πνευματικός κόσμος της χώρας, να κηρύξουν παλλαϊκό ξεσηκωμό και ενάντια στους αδίστακτους τραπεζίτες, καθώς και στους ποικιλώνυμους εγχώριους συνεργάτες τους.

Η τύχη του αύριο αυτής της χώρας βρίσκεται στα χέρια των νέων – νέων που, δυστυχώς πολλοί απ' αυτούς ως τώρα, παραμένουν αλυσοδεμένοι με τα δεσμά της αδράνειας, της απάθειας, του ατομικισμού. Φανταστείτε αυτούς τους νέους με καρδιές πυρπολημένες από ζέση για ελευθερία και φορείς μιας παιδείας που συνοψίζεται στη ρήση του Αισχύλου: «Θάρσει! Λέγων τ' αληθές ου σφαλεί ποτέ». Αυτοί οι νέοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια «δύναμη της φύσης» ενάντια σε ό,τι σαθρό, σάπιο και ετοιμόρροπο τους περιβάλλει.

Τα δύο μεγάλα κόμματα, "ιερά τέρατα"-προστάτες αυτής της πολύπαθης ουτοπίας της δημοκρατίας και της ελευθερίας που διακαώς ευαγγελίζονται, έριξαν τις μάσκες αποκαλύπτοντας το πραγματικό τους πρόσωπο της δικτατορίας του ευρώ .Απεμπολώντας κάθε ψήγμα εθνικής αξιοπρέπειας, αναδείχτηκαν καταφανώς θιασώτες της μυστικής διπλωματίας, της αναξιοπιστίας των πολιτικών τους θέσεων και υπηρέτες των μεγάλων αφεντικών τους.

Είναι προφανές ότι η άρχουσα τάξη και οι εγχώριοι παρατρεχάμενοί της δεν αρκούνται απλώς στο να μας επιβάλουν την πραγματικότητά τους, αλλά αποσκοπούν στο να γαλουχήσουν και να «επανεκπαιδεύσουν» (όπως έλεγαν παλαιότερα, σκοτεινά καθεστώτα) τις επόμενες γενιές με αυτή τη διαστρεβλωμένη πραγματικότητά τους, ώστε η κυριαρχία τους να εδραιωθεί σε συμπαγείς βάσεις.

Έτσι, λοιπόν, εδώ εκποιείται η χώρα. Υποθηκεύεται η χώρα. Και αν λάβουμε υπ' όψιν μας ότι τον κίνδυνο να πάει η Ελλάδα σε μια ανεξέλεγκτη πτώχευση με αυτά τα οποία ακολουθουν οι αντιεθνικες πολιτικες της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, καταλαβαίνετε τι θα προκύψει.

ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΤΟΙΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Αβίαστα προκύπτουν συμπεράσματα από αυτή τη δανειακή σύμβαση ότι εδώ η Ελλάδα δένεται χειροπόδαρα, μετατρέπεται σε αποικία και μπανανία, γίνεται μια χώρα η οποία δεν έχει ίχνος αυτοτέλειας και κυριαρχίας, είναι παραδομένη και αυτή η παράδοση μόνο σε ήττα στρατιωτική γίνεται, μόνο αν έχει ηττηθεί η χώρα στρατιωτικά. Σε ειρηνική περίοδο να προχωρήσει μια Κυβέρνηση εθελοντικά σε τέτοια εκχώρηση, ξεπούλημα κυριολεκτικά εθνικής κυριαρχίας και εθνικού μέλλοντος δεν έχει ξανασυμβεί. Εγώ τουλάχιστον δεν ξέρω τέτοιο ιστορικό προηγούμενο».

Αυτή την ώρα η Αριστερά μπορεί να ξαναγειωθεί με τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, να αντιπροσωπεύσει υπαρκτές μεγάλες κοινωνικές δυνάμεις και να ξαναεκφράσει γνήσιες, επίκαιρες, πιεστικές και υπερεπείγουσες κοινωνικές ανάγκες στην προοπτική της εθνικής αναγέννησης και της προοδευτικής και σοσιαλιστικής απελευθέρωσης

Είναι πλέον απαραίτητο όσο ποτέ για την ίδια την επιβίωση των εργαζομένων να ενισχυθούν οι αγώνες του λαού και να τιμωρηθούν στις εκλογές οι πολιτικές δυνάμεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, που προωθούν τις μνημονιακές βαθύτατα ταξικές πολιτικές της κατεδάφισης των μισθών και των εργασιακών σχέσεων

Ηρθε η ώρα της εξέγερσης στην κάλπη, που θα οδηγήσει σε πολιτικό λιντσάρισμα του μνημονιακού πολιτικού κόσμου (Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ) ωστε να γινει το πρωτο βημα για να λύσει το θέμα της διακυβέρνησης προς όφελος του λαού.

* Ο Θεόδωρος Σταυρόπουλος διδάσκει Μαθηματική Ανάλυση στο Μαθηματικό και Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΚΑΙ 44ΧΡΟΝΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΕ ΙΔΙΟΧΕΙΡΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ, ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!

Σοκ προκαλεί η είδηση νέας πολιτικής αυτοκτονίας, ενός 44χρονου δασκάλου που έφυγε, θέτοντας τέλος στη ζωή του, χθες Σάββατο 21 Απρίλη το απόγευμα, σε ένδειξη πολιτικής διαμαρτυρίας.

Πρόκειται για τον δάσκαλο, Σάββα Μετοικίδη, ο οποίος ζούσε και δίδασκε στην Αθήνα και βρέθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του για τις ημέρες του Πάσχα. Ο αυτόχειρας απαγχονίστηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα σε αποθήκη της πατρικής κατοικίας του στη Σταυρούπολη.

Άφησε ιδιόχειρο, πολυσέλιδο σημείωμα, στο οποίο εξηγεί ότι οι λόγοι της αυτοκτονίας του είναι ξεκάθαρα πολιτικοί και ότι διαμαρτύρεται για το μνημόνιο και την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Aποτελεί ένα μανιφέστο ενάντια στην μνημόνιο και τις επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία.Είναι η δεύτερη αυτοκτονία πολίτη, μετά από αυτή του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού Δημ. Χριστούλα, που έχει ξεκάθαρο χαρακτήρα πολιτικής διαμαρτυρίας για την κατάσταση στη χώρα και την οικονομική κρίση και συμβαίνει δύο εβδομάδες πριν τις κρίσιμες εθνικές εκλογές.

Ο Σάββας με το προσωνύμιο «καπετάν-Νέστος» άφησε το στίγμα του στις κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη του 2008. Όπως μαρτυρά το σχετικό βίντεο, σε περιστατικό που σημειώθηκε όταν κυκλώθηκε από ΜΑΤ σε πολυκατοικία της οδού Ασκληπιού φωνάζει προς την Αστυνομία: «πόσους σας είπαν να πιάσετε σήμερα... εγώ είμαι δάσκαλος... θάρθω εγώ... σας φτάνουν δέκα;»

Ο Σάββας Μετοικίδης ήταν μάχιμος, αγωνιστής και συνδικαλιζόταν στο χώρο των εκπαιδευτικών.Οι συνάδελφοι του εξέδωσαν αμέσως την ακόλουθη ανακοίνωση:

Εκπαιδευτική Παρέμβαση Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Για το Σάββα...

Ένας ακριβός μας σύντροφος, συνάδελφος και φίλος, ο Σάββας Μετοικίδης, έθεσε τέλος στη ζωή του, σήμερα, Σάββατο 21 Απριλίου. Ο αγαπημένος μας Σάββας, από νέο παιδί πάντα ήταν μπροστά στους αγώνες και στις απεργίες, πάντα φιλότιμος, ευαίσθητος και αλτρουιστής, πάντα κοντά στους συντρόφους του, δίπλα στους συναδέλφους του, κοντά σε κάθε παιδί του σχολείου του.

Είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε και να συμπορευτούμε μαζί του τα τελευταία εννιά χρόνια. Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, πρωταγωνιστής στην απεργία του 2006, μάχιμος δάσκαλος και άνθρωπος. Δεν του άρεσαν τα μεγάλα λόγια του Σάββα, ήταν άνθρωπος της πράξης. Μέσα από τα κείμενά του στον Αντίλογο, μέσα από το γέλιο που μας χάρισε με τη συμμετοχή του στη θεατρική ομάδα του Συλλόγου, τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας που με δική του – και άλλων συναδέλφων – προσωπική εργασία και αφοσίωση πρόσφερε για πέντε χρόνια σε μετανάστες, την καθημερινή παρουσία του στους αγώνες και το κίνημα.

Οι σύντροφοι και συντρόφισσες του Σάββα από την Εκπαιδευτική Παρέμβαση αποχαιρετάμε τον ακριβό μας σύντροφο και υποσχόμαστε να βαδίσουμε στους ίδιους δρόμους που περπατούσαμε μαζί του τόσα χρόνια, στις διαδηλώσεις και τους αγώνες για ένα καλύτερο σχολείο και ένα καλύτερο αύριο.

Πιο μόνοι. Πιο αποφασισμένοι...

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012