Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΕΤΕ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ


Δεν χρειάζεται κάποιος να τελειώσει το Χάρβαρντ ούτε να γνωρίζει ανώτερα μαθηματικά, για να μπορέσει να καταλάβει πώς φτάσαμε στο σημείο αυτό. Η απλή αριθμητική αρκεί. Ας προσθέσει τις περιουσίες των δέκα πιο επιφανών οικογενειών του βενιζελισμού και των συνεργατών τους και θα του λυθούν αυτόματα όλες οι απορίες ...Να προσθέσει τις περιουσίες ανθρώπων, οι οποίοι δεν ήταν ούτε Βαρβάκηδες ούτε Ανάργυροι ούτε Ζάππες ούτε Ωνάσηδες, που "όργωσαν" τον κόσμο, για ν' αποκτήσουν τις περιουσίες τους. Οι σημερινοί Έλληνες ψευδομεγιστάνες δεν έχουν φτάσει ούτε μέχρι το Λιανοκλάδι. Στο σύνολό τους είναι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έφυγαν ποτέ από τη μικρή Ελλάδα και έγιναν πλούσιοι εξαιτίας του ελληνικού κράτους ...Άνθρωποι, που οι μόνες διαδρομές που "όργωσαν" ήταν μεταξύ των γραφείων τους και των υπουργείων. Με χρήματα των Ελλήνων έφτιαξαν τις επιχειρήσεις τους και με τις επιχειρήσεις τους κερδοσκόπησαν εις βάρος των Ελλήνων.
...Ψευδοεπιχειρηματίες, που, μέσω της εξουσίας —η οποία δόθηκε στους "συνοδοιπόρους" τους— πήραν δωρεάν τις κρατικές τράπεζες και ρήμαξαν τις αποταμιεύσεις ενός ολόκληρου λαού. Πήραν τα χρήματα του λαού και προκάλεσαν την "έκρηξη" του χρηματιστηρίου, που "ανατίναξε" τον ελληνικό λαό. Πήραν τις τράπεζες και έδιναν ανεξέλεγκτα "θαλασσοδάνεια" στους εαυτούς τους. Αυτά τα "θαλασσοδάνεια" των βενιζελικών είναι εκείνα που δημιούργησαν τις τραπεζικές "τρύπες", τις οποίες τώρα πληρώνει ο λαός με την περιουσία του. Αυτά τα "θαλασσοδάνεια" βάζουν το κράτος να καλύψει, υποθηκεύοντας τη δημόσια περιουσία. Για τα "θαλασσοδάνεια" των βενιζελικών ξεπουλιούνται σήμερα δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, νερά και ρεύματα.
Ας προσθέσει κάποιος τις περιουσίες που έγιναν στη Μεταπολίτευση και θα "δει" τα αίτια του κακού. Πόσα δισεκατομμύρια περιουσία έχει ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Κωστόπουλος, ο Αγγελόπουλος, ο Κανελόπουλος, ο Λαμπράκης, ο Μητσοτάκης, ο Σάλλας, ο Μπόμπολας, ο Κόκκαλης, ο Μαρινάκης κλπ.; ...Όλοι οι μεγιστάνες της εθνικής μας "γούρνας". Οι μόνιμοι καλεσμένοι της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ είναι βενιζελικοί, που έγιναν μεγιστάνες εντός των εθνικών ορίων και υπό την αιγίδα του κράτους ...Του υποτίθεται φτωχού ελληνικού κράτους. Αν σε αυτά τα "ιδιωτικοποιημένα" κρατικά δισεκατομμύρια προσθέσει κάποιος και τις περιουσίες των "σοσιαληστών" που τους διευκόλυναν —τύπου Τσοχατζόπουλου, Σημίτη, Σκαρπέλη κλπ.—, θα καταλάβει πώς φτάσαμε στο σημερινό σημείο.
Όταν σε μια μικρή χώρα έχεις τουλάχιστον δέκα πολυδισεκατομμυριούχους των δημοσίων έργων, των αποκλειστικών αδειών και των προμηθειών, δεν χρειάζεται να ψάχνεις περισσότερο, για να βρεις τα αίτια του χρέους της. Έχεις τον "λύκο" μπροστά σου και δεν έχεις λόγο να ψάχνεις τον "ντορό". Όλοι αυτοί πριν τη "δεξιά" Χούντα ήταν "Κατίνα ...σαλαμάκι" και στη Μεταπολίτευση έγιναν "Kathryn ...caviar". Ψωραλέοι "δημοκράτες", που όχι μόνον επανέφεραν τη "δημοκρατία", αλλά έγιναν και μεγιστάνες. Ο ένας ήταν κατασκευαστής βόθρων, ο άλλος ανεπάγγελτος σώγαμπρος, που παρίστανε τον εξόριστο στο Παρίσι, ο άλλος αξιωματικός του ναυτικού, ο άλλος χαφιές της Στάζι ...Μιλάμε για τον "αφρό" της κοινωνίας. Αυτών τις περιουσίες να "μετρήσει" κάποιος, θα καταλάβει πώς δημιουργήθηκε το εξωτερικό μας χρέος. Θα καταλάβει ποιος έβαζε το κράτος να κάνει "σουάπς", για να δανείζεται πέρα από τις δυνάμεις του, προκειμένου να δίνει "χρυσάφι" στους φίλους του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου