Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Τα κωμικοτραγικά συνεχίζονται στο δύσμοιρο τόπο μας και είναι το αποτέλεσμα ενός αίτιου. Το πραγματικό αίτιο είναι ο υφέρποντας αμοραλισμός που οφείλεται στο έλλειμμα παιδείας, τόσο στον τόπο μας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Καθημερινά παρατηρούμε ανθρωπάκια που ακόμα δεν κατάφεραν να πραγματώσουν την ανθρώπινη ουσία, την ανώτερη τους φύση, που είναι και ο σκοπός του σύγχρονου πολιτισμένου ανθρώπου. Αντίθετα, αυτά τα θλιβερά ανθρωπάκια διακατέχονται από εμφανέστατα στοιχεία χαμηλής ποιότητας τα οποία συγκροτούν την κατώτερή τους φύση όπως δειλία,τυχοδιωκτισμός,ιδιοτέλεια,υποκρισία,θράσος,θεατρινισμοί και άλλα που μπορούμε να αντιληφθούμε και που προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους αλλά και τα στενά τους πρόσωπα.Η πραγμάτωση όμως της ανώτερης φύσης απαιτεί υψηλής ανθρώπινης ποιότητας στοιχεία. Μερικά απ’αυτά μπορεί να είναι το θάρρος, η αποφασιστικότητα η πίστη σε ιδανικά και ιδεώδη, η ορθή αίσθηση της δικαιοσύνης,ο ατίθασος και ασυμβίβαστος χαρακτήρας στο άδικο, οράματα για το μέλλον,σχέδια,διορατικότητα και άλλα που βοηθούν την ολοκλήρωση της προσωπικότητας ενός φυσιολογικού ανθρώπου.

Μαριονέτες κατώτερης φύσης,που τα νήματά τους κινούνται από ξένα, σκοτεινά αλλά αισθητά κέντρα αποφάσεων, υπάρχουν και εντός και εκτός χώρας. Η Ε.Ε καταλύοντας κάθε δημοκρατική έννοια απομακρύνει τον ευρωπαίο πολίτη,για να υπηρετήσει,σχεδόν απροκάλυπτα, επιχειρηματικά,τραπεζικά,πολυεθνικά συμφέροντα, με αποτέλεσμα το ιδεώδες της ευρωπαϊκής δημοκρατικής ένωσης να εξανεμίζεται και να απειλεί τη διάλυσή της. Τέτοια Ε.Ε που οι αποφάσεις λαμβάνονται από θεσμικά όργανα που δεν έχουν καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση κάνεις δεν τη θέλει!Το μόνο δημοκρατικά θεσμοποιημένο όργανο είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,αλλά χωρίς καμιά αρμοδιότητα.Μπορεί να δικαιολογήσει ένας Ευρωβουλευτής τον παχυλό μισθό του;

Οι εγχώριοι κατσαπλιάκηδες πρέπει να γνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν δυο δρόμοι ο ένας είναι του μόχθου,της δουλειάς,του κόπου,του ευοίωνου οράματος για τον τόπο και τους πολίτες και ο άλλος της δουλείας, της διαπραγμάτευσης, της υποταγής,της μιζέριας.

Όταν ο Ηρακλής,πριν πραγματοποιήσει τους άθλους, βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα ποιον δρόμο να ακολουθήσει,τότε εμφανίστηκαν δυο γυναίκες. Η μία ήταν όμορφη, στολισμένη με πολλά λούσα, φουρφούρια και αρώματα και του είπε ότι οι φίλοι της τη φωνάζουν Ευτυχία και οι εχθροί της Κακία.Του υποσχέθηκε ένα ιδιοτελή ατομικό, δρόμο γεμάτο ηδονές,κέρδη,διαπραγματεύσεις,επιδόματα και απολαύσεις που δεν είχε όμως κανένα σκοπό και πως στο τέλος θα καταδικαζόταν από τους ανθρώπους Η δεύτερη η Αρετή , απλή και ταπεινή,του πρότεινε τον δικό της δρόμο που ήταν δύσκολος, δύσβατος ,γεμάτος στερήσεις, κακουχίες,κόπους και αγώνα. Δρόμος αυτοθυσίας,συλλογικότητας, δικαιοσύνης με σκοπούς και στόχους που δε θα υπηρετούσαν τα προσωπικά του συμφέροντα,αλλά των ανθρώπων, οι οποίοι στο τέλος θα τον τιμούσαν και θα τον αγαπούσαν.

Ο πρώτος είναι ο δρόμος που ζούμε του τομαριού,της πλεονεξίας της Ρεφορμιστικής Αριστεράς της κακιάς ώρας…

Ο δεύτερος έχει ανάγκη από ηγέτες που καλλιέργησαν την ανώτερη ανθρώπινη φύση, που πιστεύουν και αγαπούν τον άνθρωπο, που δε διστάζουν να τα βάλουν με Λερναίες Ύδρες, λιοντάρια και θηρία ανήμερα.

Να πώς τα περιγράφει τα θηρία ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης:’’ Η πλουτοκρατία ήτο, είναι και θα είναι ο μόνιμος άρχων του κόσμου,ο διαρκής Αντίχριστος. Αυτή γεννά την αδικίαν,αυτή τρέφει την κακουργίαν,αυτή φθείρει σώματα και ψυχάς’’

                                                                                    θου.βου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου