Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΜΗ



Ότι η πολιτική βρίσκεται σε παρακμή δε χωράει καμιά αμφιβολία. Για να το διαπιστώσει κάποιος αρκεί να παρακολουθήσει τις πολιτικές εξελίξεις:

· Από το λεφτά υπάρχουν υπογράφηκε το 1ο Μνημόνιο

· Από τα Ζάππεια υπογράφηκε το 2ο Μνημόνιο

· Από τα σχισίματα των Μνημονίων υπογράφηκε το 3ο και φαρμακερό

Το 3ο μάλιστα υπογράφηκε από όλοι την πολιτική συμμορία,νομίζοντας πως έτσι,οι αφελείς,θα δώσουν άλλοθι στα πολιτικά τους εγκλήματα.Ένα άλλο σημείο παρακμής είναι ότι για πρώτη φορά η εξουσία ασκείται από κυβέρνηση μειοψηφίας και κανείς δεν προτίθεται να παραιτηθεί(πολλά τα λεφτά Άρη).

Επίσης παρατηρούμε όλοι αποσβολωμένοι ριζοσπαστικές ‘’αριστερές’’ δυνάμεις να ενοποιούνται με δεξιές, πολιτικές δυνάμεις τις μεταπολίτευσης που μας έφεραν σ’αυτό το χάλι να φιλιούνται και ν’αγκαλιάζονται. Το χειρότερο; Όλο αυτό το κακό συναπάντημα δεν είναι ικανό να διαμορφώσει μια συγκροτημένη πολιτική διεξόδου από την κρίση, και το χείριστο όλων; Δεν υπάρχει καμιά δύναμη να αντιπαρατεθεί σ’αυτό το αίσχος.Έκτός αν κάποιοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε ορεσίβιους,θαλασσινούς και ποταμίσιους Θεοδωράκηδες.

Τις πταεί, λοιπόν,για όλα αυτά; Το ερώτημα είναι αναγκαίο ν’απαντηθεί από την ίδια κοινωνία.Μόνο τότε θα δούμε φως στο ατέλειωτο τούνελ όπου μας έριξαν χωρίς τη συγκατάθεσή μας!

Πρώτα απ΄’όλα να παλέψουμε το Φροϋδικό ολίσθημα:"Ολοι τα ξέρουμε όλα, είμαστε όλοι φανατισμένα σίγουροι ότι κατέχουμε την αλάθητη αλήθεια".Δεν μπορούμε να συνενοηθούμε με φίλους,γνωστούς συγγενείς,γείτονες διότι ο καθένας θεωρεί τον ευατό του ως κάτοχο της αλήθειας, είτε γιατί την άκουσε από κάποιο παπαγαλάκι των Μ.Μ.Ε, είτε γιατί νομίζει ότι την άκουσε από ‘’έμπιστο’’ γνωστό,όπως και να ‘ναι σημασία έχει ότι δεν είμαστε ικανοί να πραγματώσουμε διάλογο και να αναζητήσουμε από κοινού την αλήθεια (συν-ζήτηση της αλήθειας)Όλοι τα ξέρουμε όλα ελληνική μοναδική προτοτυπία.Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της μικρόνοιας , του εγωκεντρισμού,της ελλειμματικής κατά κεφαλήν καλλιέργειά μας.

Αν δεν σταματήσουμε να παρακολουθούμε τεντωμένοι στους καναπέδες τα προπαγανδιστικά Μ.Μ.Εξαπάτησης και εάν δεν προσπαθήσουμε μόνοι μας να απαντήσουμε σε ουσιαστικά και καίρια ερωτήματα που αφορούν το μέλλον μας, απαλλαγμένοι από αντιλήψεις αλάνθαστων στρατηγικών και φωστήρων, τότε ελπίδα δεν υπάρχει.

Προπαγάνδα: Ιδού ένα υποθετικό παράδειγμα όπου υποτίθεται ότι αντιπαρατίθενται αντίθετες απόψεις: το γεράκι λέει: «Πρέπει να παραμείνουμε στην πορεία μας»· και το περιστέρι απαντά: «Ο πόλεμος απέβη καταστροφικός και απέτυχε». Τότε το γεράκι αποκρίνεται: «Στον πόλεμο τα πράγματα σπάνια πηγαίνουν ομαλά, και δεν πρέπει να επιτρέπουμε σε ένα κώλυμα να μειώνει την αποφασιστικότητά μας». Τότε το περιστέρι ανταπαντά: «Τα κωλύματα είναι κωλύματα και οι αποτυχίες είναι αποτυχίες». Όπως φαίνεται από το παράδειγμα, πουθενά δεν εξετάζεται το αν ο πόλεμος είναι τελικά νόμιμος και θεμιτός. Λακωνικά, συνοπτικά και απλουστευτικά σχόλια ονομάζονται sound bites. Όταν σε έναν δημόσιο διάλογο (που να αφορά ένα ζήτημα υπό επιχειρηματολογία που πράγματι να χρήζει διαλόγου) οι συνδιαλεγόμενοι εκφέρουν επιχειρήματά που πηγάζουν από τις ίδιες βασικές προϋποθέσεις, αλλά δίνουν την εντύπωση ότι πρεσβεύουν αντίθετες απόψεις, τότε ο διάλογος εμμέσως κατηχεί αυτές τις προκαταλήψεις ως απρόσβλητες αλήθειες, καθιστώντας τις κοινώς αποδεκτά δεδομένα για το εν λόγω ζήτημα.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CE%B1

Από τον ορισμό διαπιστώνουμε αναμφίβολα πως την πραπαγάνδα τη ζούμε καθημερινά στο πετσί μας. Γίνονται ατέρμονες συζητήσεις για το ευρώ-δραχμή και μας παρουσιάζουν σαν μοναδική λύση τον Ευρωμονόδρομο.Κανείς όμως δεν απαντάει σε σημαντικότατα ερωτήματα. Ρωτήθηκε ο λαός για να μπει στη Ευρωζώνη; Συμφωνούν με το ακριβότατο τίμημα της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης;Ποιο θα είναι το μέλλον μας αν παραμείνουμε στο Ευρώ και στην Ε.Ε;Γιατί να μην υιοθετήσουμε το εθνικό μας νόμισμα τη δραχμή;Δεν πιστεύω να υπάρχει αφελείς που θα αναφερθεί σε ελλείψεις φαρμάκων,πετρελαίου και σε τέτοιες ανοησίες. Αν υπάρχει καλό είναι να ρίξει πρώτα μια ματιά εδώ:

http://baxeban.blogspot.gr/2015/08/blog-post.html

Με όλα αυτά τα τραγικά και παράλογα θα πρέπει να αισθανόματε ότι προσβάλλουν τη νοημοσύνη,την αξιοπρέπεια και τις αξίες μας. Επ’ουδενί λόγω δεν πρέπει να επιτρέψουμε την πολιτική παρακμή να αγγίξει την κοινωνία.,Μόνη η κοινωνία των πολιτών να βρει την ιδεολογικό της προσανατολισμό.Οργανωμένη σε σωματεία.ομίλους,συλλόγους να εκφράζει ελεύθερα,χωρίς φόβο τις απόψεις,απαλλαγμένη από το σύρσιμο των πελατειακών πρακτικών.Ως υπεύθυνη πολίτες μην ξεχνάμε το άρθρο 120 του Συντάγματος «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων,που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία».

Για να ανακτήσει,λοιπόν,η πολιτική Ελίτ το δικαίωμα να μιλάει για κοινωνική ευαισθησία καλό είναι να ξεκινήσει από τον ευατό της. Να πάψει επιτέλους να απολαμβάνει τα εξόφθαλμα προκλητικά και εξοργιστηκά προνόμια:

· Πραγματική μείωση των αποδοχών τους

· Κατάργηση πολιτικής ασυλίας

· Κατάργηση πολυάριθμων επιδομάτων

· Κατάργηση πολυτελών αυτοκινήτων

· Μείωση προσωπικού Βουλής

· Μείωση ‘’Βολευτών’’στους 50

· Αλλαγή πολιτεύματος

Και κυρίως να αποκατασταθεί η πολιτική διαφθορά με πολιτικό και δημοκρατικό ήθος.Να ενισχύσουν το κράτος δικαίου,το κράτος πρόνοια όχι φυσικά με ανόητα επιδόματα και αποδοχές,αλλά με δημόσιες επενδύσεις οι οποίες θα αξιοποιούν στο έπακρο τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του λαού προς όφελός του. Είναι επιτακτική η ανάγκη να προστατευτούν οι θεμελιώδεις αρχές της κοινωνίας: Δημοκρατία,Σύνταγμα,Νόμοι,Εθνική Κυριαρχία

Το Σύνταγμα του 2015

Άρθρο 1-(Μορφή του πολιτεύματος)

1. Πολίτευμα της Ελλάδας Γερμανικός Μεργκελισμός (πρόεδρος Μέργκελ)

2. Θεμέλιο του πολιτεύματος Παγκόσμιοι Θεσμοί(ΠΟΕ,ΔΝΤ,ΕΕ ΕΚΤ,ΠΤ,ΝΑΤΟ…}

3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από την Κομισιόν υπέρ αυτού και ασκούνται από Γερμανοτσολιάδες και Ταγματασφαλίτες


                                                                                θου.βου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου