Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

«Ζούμε την εποχή εκπούστευσης και εκπουτάνευσης του έθνους» (Γράφει ο Βαξεβάνος Θεόδωρος




Ο κοινοβουλευτικός θίασος το μόνο που μας προσφέρει είναι ένα υπέροχο τσίρκο, άλλωστε το παραδέχτηκε προχθές και η αντιπρόεδρος της βουλής. «Έχετε πλάκα…» είπε η Τασία,{1} κι εμείς ανταπαντάμε «Ναι, έχετε πολύ πλάκα…» μόνο που οι πλάκες σας μας στοιχίζουν πολύ ακριβά. Τα ακροβατικά και τις κολοτούμπες που θα παρακολουθούσαμε από μια μαϊμού κι έναν πίθηκο θα τα πληρώναμε 5-10 ευρώ, τα δικά σας, κύριοι, αν και ποιοτικότερα υπερβαίνουν τους κανονισμούς της αγοράς.

 Η ποιότητα του πολιτικού λόγου, πλέον, εξαρτάται από τις καλύτερες ατάκες που θα ‘’πετάξουν,’’ από τις εντυπώσεις που θα δημιουργήσουν στο κοινό, από το πόσο έξυπνα θα ‘’ταπώσει’’ο ένας τον άλλο, από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες, πάντως ένα είναι σίγουρο ότι η ποιότητα του δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με ιδεολογίες, ιδανικά, πιστεύω, στόχους, ιδεώδη.

 Ο Καμμένος όσο στήριζε την αποτυχημένη κυβέρνηση και απολάμβανε υπεροπτικά την εξουσία και τα μεγαλεία της δεν ήξερε, δεν άκουγε, δεν έβλεπε τίποτα. Όταν υπογραφόταν η ξεδιάντροπη συμφωνία των Πρεσπών, μπορούσε παλικαρίσια και λεβέντικα να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να γίνει ρυθμιστής του δικαίου. Αντ’ αυτού όμως αποφάσισε να γίνει ‘’Μακεδονομάχος’’ εφόσον, βέβαια , βρέθηκαν οι καλοθελητές που θα επικύρωναν τη συμφωνία. Τώρα από ποιον ακριβώς ζητάει συγχωροχάρτι; Οι βολευτές μας πάλι το πρωί είναι αριστεροί το μεσημέρι κεντρώοι και το βράδυ δεξιοί, άλλα λεν το πρωί άλλα το μεσημέρι κι άλλα κάνουν το βράδυ. Η αντιπολίτευση καταψήφισε τη συμφωνία, αλλά αν πάρει την εξουσία θα την τηρήσει γιατί δεσμεύεται από τους αριστεροαπατεώνες  μιλάμε, φίλε αναγνώστη, για παράνοια, τρέλα, ανισορροπία. Πώς είναι δυνατόν  ανισόρροποι να έχουν μεγαλόπνοα και μεγαλεπήβολα σχέδια για το μέλλον και την ευοίωνη πορεία τις χώρας; Αυτοί οι Τζιτζιφιόγκοι το μόνο που ψάχνουν είναι καρέκλα για τον κώλο τους.  Την παρακμή μας την περιγράφει περιεκτικά και αποτελεσματικά ο πολυγραφότατος εκλιπόντας Σ. Καργάκος:  «Ζούμε την εποχή εκπούστευσης και εκπουτάνευσης του έθνους Σπεκουλαδόροι κίναιδοι διευθύνουν τη χώρα μας» και αν μπορούσα να προσθέσω θα ΄λεγα: «Της εκδούλευσης, της ανευθυνότητας  και της παράνοιας».

 Ο πρόεδρος της Σκοπιανής Δημοκρατίας αρνήθηκε να υπογράψει την αναθεώρηση του συντάγματος γιατί πιστεύει ότι είναι γέννημα θρέμμα Μακεδόνας. Κάθε μέρα παίρνει σβάρνα όλες τις πρεσβείες του κόσμου και ισχυρίζεται ότι ακόμη και ο όρος Μακεδονία έχει ρίζα ινδική και πως τον υιοθέτησαν οι Ρωμαίοι. Τι σχέση έχουν όλα αυτά τα ανιστόρητα με την πραγματικότητα; Δεν πρέπει κάποιος να τον βάλει στη θέση του και να του πει πως, στα κόπρανα όση άχνη και να ρίξεις κουραμπιέδες δε γίνονται Τόσο δύσκολο είναι για τους Σκοπιανούς να καταλάβουν ότι Μακεδονικά ονόματα όπως: Αλέξανδρος, Φίλιππος, Βάλας, Ηγήμων, Θεαγένης, Μάκρων, Οδυσσεύς, Αρχέλαος, Κάσσανδρος, Θεσσαλονίκη{2}… και χιλιάδες άλλα είναι ελληνικά και όχι σλάβικα. Οι Σκοπιανοί χρησιμοποίησαν  το όνομα Μακεδονία έβαλαν  μέσα στον εθνικό τους ύμνο και ονόματα μερικών κομιτατζήδων (Γκότσε Ντέλτσεφ, Ντάμε Γρούεφ…) και ισχυρίζονται ότι έχουν έθνος, αφού μιλάν και για Μακεδόνες της διασποράς. Τα έθνη φίλοι μου δεν κατασκευάζονται, έχουν βαθιές ρίζες μέσα στους αιώνες. Ο Ζάεφ έχει αλβανική καταγωγή, μιλάει σερβοβουλγάρικα αλλά ανήκει στον μακεδονικό λαό και η γλώσσα του είναι μακεδονική.Ποιος βγάζει άκρη; Μια ώρα μετά την επικύρωση της απαράδεκτης συμφωνίας από τους Τζιτζιφιόγκους ο Σλάβος Ζάεφ πανηγύριζε και δήλωνε: «Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας – Κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί τη μακεδονική ταυτότητα πλέον», οι Τσιριμπίμ Τσιριμπόμ που ψήφισαν τη συμφωνία τι ακριβώς  έχουν να πουν τώρα; Έχει άδικο που διαμαρτύρεται  ο ελληνικός λαός;

 Τα  Σκόπια θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε, τα Σκόπια έχουν ανάγκη το λιμάνι της Μακεδονίας, τα Σκόπια εξαρτώνται από την ελληνική οικονομία, τα Σκόπια παραχαράζουν προκλητικά την ιστορία με ανιστόρητα ψεύδη, ανοησίες και αηδίες, αυτά έχουν λόγω να υποχωρήσουν και να διαπραγματευτούν τις αθλιότητες τους. Τις λύσεις που δίνουν οι μαθητευόμενοι μάγοι θα μπορούσε ο καθένας μας να τις σκεφτεί. Ο τόπος μας πλέον γεννάει ανδρείκελα κι όχι ηγέτες. Το 1994 ο Ανδρέας Παπανδρέου όχι μόνο δεν υποχώρησε όπως ετούτοι αλλά επέβαλε εμπάργκο στο κρατίδιο που στοίχισε ακριβά στην οικονομία του. Αυτά τα ξέρουν πολύ καλά οι Σκοπιανοί τώρα γιατί υποχώρησαν τόσο ταπεινωτικά χωρίς να κερδίσουν τίποτα και να βάλουν τη χώρα μας  σε μεγάλες περιπέτειες είναι άξιο θαυμασμού!

Αν οι Σκοπιανοί πιστεύουν ότι με πλαστή ιστορία θα εμποδίσουν τις εξεγέρσεις των Αλβανών είναι γελασμένοι. Ας θυμηθούν τι έγινε το 2001 το 2015, που αυτοπροσδιορίζονταν Μακεδόνες και θα καταλάβουν. Απ’ ότι καταλαβαίνω τα σύνορα του Κοσσόβου θα καταργηθούν, οι Αλβανοί των Σκοπίων πολλαπλασιάζονται με τέτοιο ρυθμό που σε λίγο οι Σλάβοι θα γίνουν μειονότητα. Ανακάτεψαν οι άσχετοι και την Ελλάδα χωρίς να υπάρχει λόγος, οι Τουρκιά, όπως βλέπω, διατίθεται να προσφέρει αμυντική προστασία και από την άλλη οι ισχυροί θέλουν καντόνια και προτεκτοράτα στη σφαίρα επιρροής τους. Όλα αυτά για τους διορατικούς πολιτικούς κάτι σημαίνουν.

 Μας έχουν διαμορφώσει και ζούμε σε ένα πλαίσιο ηττοπάθειας λέγοντάς μας ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, ότι θα καταστραφούμε κι ένα σωρό άλλες ανοησίες που τις πιστέψαμε χωρίς να είμαστε σε θέση να τις αξιολογήσουμε. Κάθε φορά που οι πουλημένοι ψήφιζαν τα μνημόνια για να μας υποτάξουν,ΕΕ,ΗΠΑ ΕΚΤ,ΠΤ κερδοσκόποι μας επευφημούσαν. Σήμερα διαπιστώσαμε πως αυτές οι επευφημίες αποσκοπούσαν στην εξαθλίωση μας, στην δίωξη των νέων στην αύξηση του χρέους κτλ. Αν παρατηρήσεις, φίλε αναγνώστη, θα εξακριβώσεις και μόνος σου ότι οι παλιάνθρωποι χρησιμοποιούν πάντα το ίδιο σενάριο. Πριν την επικύρωση της συμφωνίας ο Νίμιτς χρησιμοποιώντας τακτικές υπόκοσμου μας απειλούσε πως αν δεν ψηφιστεί θα υποστούμε καταστροφικές συνέπειες. Μια μέρα μετά την ψήφιση ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, Ε.Ε κτλ χαιρετούσαν την απόφαση της συμφωνίας, χαιρετούσαν τα ντόπια ανδρείκελα που έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη βούληση του 80% του λαού. Όλοι κάνουμε την ίδια σκέψη «Ωχ! τι μας περιμένει πάλι».

 Την απάντηση μας την έδωσε ο ελληνισμός της Κύπρου αλλά μάλλον δεν διαθέτουμε ακόμη την πνευματική διαύγεια για να την καταλάβουμε. Μέθοδοι αντιδημοκρατικοί, του υποκόσμου χρησιμοποιήθηκαν και στην Κύπρο για να επιβάλουν το σχέδιο Αναν. Απειλούσαν με καταστροφή, ΜΜΕ προπαγάνδιζαν, Ελλαδίτες πίεζαν τους Ελληνοκύπριους να δεχτούν το σχέδιο, με λίγα λόγια ότι γίνεται και στον έρμο τόπο μας. Παρ’όλα αυτά οι Κύπριοι δεν υπέκυψαν, δεν δέχτηκαν το κουτόχορτο που τους τάιζαν. Έγιναν δυο δημοψηφίσματα όπου το 80% του κυπριακού λαού είπε ένα μεγάλο όχι στο σχέδιο. Ο ηγέτης Τάσος Παπαδόπουλος εισάκουσε τη θέληση του λαού του και το απέρριψε θριαμβευτικά. Σήμερα θα ήταν ο Ερντογάν αυτός που θα παζάρευε τους υδρογονάνθρακες της περιοχής. Είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα όπου αποδεικνύει το αλάνθαστο ένστικτο  των πολιτών και αναδεικνύει τον πραγματικό ανιδιοτελή ηγέτη.

 Για να καταλάβουμε το πολιτικό ήθος και το ποιόν της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελληνικής θα αναφερθώ σε ένα παράδειγμα . Το 1998 ο Κωστής  Στεφανόπουλος με τον Πάγκαλο επισκέφτηκαν την πλούσια Μονή Κύκκου της Κύπρου και ζήτησαν από τον ηγούμενο να τους παραχωρήσει οικόπεδο για να χτίσουν την ελληνική πρεσβεία. Ο ηγούμενος δέχτηκε και τους παραχώρησε οικόπεδο 4 στρεμμάτων δωρεάν δίπλα στην αμερικανική και ρωσική πρεσβεία γιατί ήθελε να βλέπει την ελληνική σημαία να κυματίζει μαζί με τις άλλες. Μετά όμως λίγο χρόνο ο Στεφανόπουλος προσπάθησε να το μεταβιβάσει στην κόρη του μαζί με άλλα 4 στρέμματα που αγόρασε η Ελλάδα έναντι 500.000 λιρών. Επέμβηκε φυσικά νομικά η μονή και εμπόδισε την μεταβίβαση. Τα σημερινά τσουτσέκια το παραχώρησαν στο ΤΑΙΠΕΔ το όποιο πούλησε στο Κατάρ έναντι 800.000εκ. ευρώ που φυσικά πάλι αντέδρασε η μονή.{3} Με τέτοιο πολιτικό ήθος και ποιόν καμιά χώρα δεν μπορεί να ευημερήσει. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το ήθος του Πλαστήρα που αρνήθηκε το τηλέφωνο γιατί ο λαός πεινούσε, τη σύνταξη την μοίραζε στους φτωχούς και πέθανε με περιουσία 200 δραχμάς. Πολιτικά λάθη μπορεί να έκανε τον πατριωτισμό του όμως δεν τον αμφισβητεί κανείς.
«Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ κι αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε»  Δ.Σολωμός
Ενεργός πολίτης
 Θου. Βου
{1}https://www.parapolitikakritis.gr/viral-i-tasia-christodoylopoyloy-doste-pono-video/
{2} Αθανάσιος Χ. Σακαλής Βιβλίο «Η ελληνική ταυτότητα των Αρχαίων Μακεδόνων»
 {3}https://www.ekirikas.com/η-μονή-κύκκου-έσυρε-στο-δικαστήριο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου